Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

Op de boekenplank: Herkomst Kachtemse straatnamen van Jacques Viaene

Ons ijverig bestuurslid en bibliothecaris stelde onlangs het boek Herkomst Kachtemse straatnamen voor. Het is bekend dat deze auteur een grote boon heeft voor Kachtem. Voor de heemkring is hij zowat de vertegenwoordiger van de Izegemse deelgemeente. Regelmatig kunnen we zijn bijdragen lezen in ons tijdschrift. Hij is ook actief voor het krantje van het Kachtemse Rustoord en het Bondsgazetje. Daarin schreef hij regelmatig iets over de herkomst van de Kachtemse straatnamen. Dit werk werd nu gebundeld en zowat alle straatnamen komen aan bod in dit 60 pagina’s tellend werk. De tekst werd geïllustreerd met kaarten en foto’s uit een ver en recent verleden.
Daarmee wordt een eerste lacune op het gebied van de Izegemse toponymie ingelost. Vroeger schreef Jan Vandromme De toponymie van Izegem, maar dit was voor de fusie met Kachtem, zodat dit gedeelte van het huidig Izegem ontbreekt. Jacques vulde dit dus aan met de straatnamen.
Waarop wacht hij dan om alle andere toponiemen aan bod te laten komen?

U kunt dit werk bij de auteur zelf bestellen
Het kost 19 euro.
Alle inlichtingen: Jacques Viaene, Bremstraat 7 8870 Izegem, jacques.viaene@tenmandere.be of 051/30 20 56 en 0498/126792