Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

Ten Mandere nieuws

Tentoonstelling ‘Cachtem in de groote oorlog’ was een succes.
Inderdaad, meer dan 500 mensen bezochten in het weekend van 17-18 september onze tentoonstelling. Niet alleen Kachtemnaars, maar ook andere Izegemnaars vonden de weg naar het vroegere ’t Brugske. Er werden tussen de tentoongestelde stukken heel wat anekdotes opgehaald over de Eerste Wereldoorlog en persoonlijke familieverhalen. We mochten ook rekenen op de belangstelling van dhr. Paul Breyne, commissaris-generaal voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog en mensen van het legermuseum.

Ten Mandere nr. 3
Dit nummer zal handelen over Izegem in de Eerste Wereldoorlog. Het gaat meestal om randverhalen want met een drietal boeken over Izegem en W. O. 1 werd deze oorlog al uitgediept.
Het boek van Jean-Marie Lermyte, Leven in het operatiegebied Izegem 14-18 is nog steeds te koop.

Boekenbeurs
Traditiegetrouw heeft onze vereniging een vaste stek op de Izegemse boekenbeurs. U kunt er naast enkele werken ook terecht om uw collectie Ten Mandere-nummers aan te vullen. We geven ze bijna gratis weg: 1 euro per stuk. U vindt ons vlak bij de kassa en dit vanaf vrijdag 7 november.

Erfgoedbeurs in Roeselare
Ook daar zal Ten Mandere aanwezig zijn met een stand. Deze vindt plaats op zaterdag 22 november tussen 14 en 17 uur in het Huis van de Voeding in Roeselare, Spanjestraat 141. Tijdens deze namiddag kunt u ook gratis de brouwerij Rodenbach bezoeken onder leiding van een gids.

Tentoonstelling: 1964, Izegem 50 jaar geleden.
De laatste hand wordt inmiddels gelegd aan deze tentoonstelling. Op 13 december vindt de opening plaats. We bezorgen de leden nog een uitnodiging.
Indien u nog voorwerpen hebt, die verbonden zijn aan een Izegemse anekdote van 50 jaar terug, kunt u contact opnemen met jacques.viaene@tenmandere.be of freddy.seynaeve@tenmandere.be.