Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

Belangrijke schenking aan Ten Mandere

 

 

 

Eind april lanceerde de Oudenaardse fotograaf Carl Delacauw een oproep via facebook wie meer informatie kon geven over de Izegemse fotograaf Maurice Driesens. Twee bestuursleden van onze kring reageerden prompt. Carl Delacauw had via een kleindochter van Maurice Driesens een aantal fotokaders en twee familiealbums gekregen. Hij wou die niet zomaar weggooien en daardoor kwam hij bij ons terecht. Op 2 mei brachten we een bezoekje aan zijn fotostudio en kregen we het materiaal mee naar Izegem.
Op de foto’s ziet u hoe Bertrand Nolf de fotoalbums in ontvangst mocht nemen. De andere foto toont ons het woonhuis van de familie Driesens in de Roeselaarsestraat.

Mauritius Leo Driesens werd in Izegem geboren op 20 december 1888. Hij huwde op 21 mei 1910 met Bertha Auguste Vandewalle uit Ingelmunster. Maurice werd in de Roeselaarstraat nr. 82 fotograaf, maar bij zijn huwelijk sprak men nog van ‘lichtprintmaker’. Dat hij een artistieke fotograaf was, bewijzen zijn prachtige fotoreeksen die we nu in ons bezit hebben. Op de meeste werken die we bezitten, staan zijn kinderen centraal en krijgen ze allerlei opdrachten die hij dan op beeld plaatste.

Misschien heeft u ook nog schatten op zolder liggen. Waarom zou u ze niet schenken aan Ten Mandere. Al wat de Izegemse geschiedenis aangaat, verzamelen we: vlaggen, verslagboeken, documenten, foto’s, enz…. Neem gerust contact op met ons. (info@tenmandere.be)