Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

Nieuw Ten Mandere-nummer in de maak

De redactie van ons tijdschrift is al volop bezig met de opmaak van het nieuwe nummer.
Inderdaad, eind april 2017 rolt het eerste nummer van de jaargang 57 van de pers.
Daarin wordt er aandacht besteed aan de molens die ooit in de omgeving van de wijk Het Kotje stonden. Auteur Hendrik Priem slaagde erin om heel wat informatie daarover te verzamelen.
Bestuurslid Lieve Vandenbussche neemt ons mee ten zuiden van de Sint-Tillokerk en verhaalt wie er allemaal in het Sint-Pietersstraatje woonde. Dit wordt een boeiende uitleg over het wel en wee van dit typisch Izegemse straatje.
Bertrand Nolf blikt nog even terug op de kwartierstaat van onze burgemeester Bert Maertens. Vorig jaar, tijdens de erfgoeddag, kreeg hij zijn kwartierstaat uit handen van onze voorzitter.
Bert Maertens was daarmee natuurlijk in zijn nopjes. Temeer dat daaruit bleek dat hij en minister-president Geert Bourgeois, gemeenschappelijke voorouders hebben.
Ook de uitreiking van de cultuurtrofee 2016 kon niet ontbreken in dit nummer. Ten Mandere haalde die binnen en onze voorzitter kijkt terug op ons 57-jarig bestaan.
Het nummer wordt afgesloten met de ondertussen bekende rubriek Actueeltjes. Bestuurslid Kurt Himpe vond terug heel wat informatie over het afgelopen jaar en balde die samen in een aantal bladzijden.
Bestuurslid Jacques Viaene noteerde tenslotte wat onze kring in het jaar 2016 allemaal presteerde.

Wie belangstelling heeft voor het eerste en de volgende twee nummers die dit jaar nog verschijnen, kan lid worden door overschrijving van 17 € (gewone leden) of 22 € (ereleden) op rekeningnummer BE 44 4724 3538 1145 van Ten Mandere, Blekerijstraat 60 8870 Izegem met vermelding van ‘jaargang 2017’.
Wie reeds betaald heeft, mag dit nummer eind april in de brievenbus verwachten.