Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

Ten Mandere nieuws

 

 


 

 

In de afgelopen twee maanden zat het bestuur en zijn vrijwilligers zeker niet stil.
Tijdens de seniorenwerking werd er aandacht besteed aan het samenbrengen van verschillende afleveringen van De Weekbode van afgelopen jaar, de start werd gegeven aan het digitaliseren van talrijke zwart/witnegatieven en offerden zich enkele vrijwilligers op om alle bidprentjes alfabetisch te rangschikken.

Luc Strobbe zorgde er voor dat onze ingebonden kranten geconserveerd worden. Een echt titatenwerk waar wij onze grootste bewondering voor uitdrukken.

We mochten ook met enkele bestuursleden langs in café De Gilde om enkele unieke vlaggen en foto’s op te halen. Dit alles kreeg alvast een plaatsje in ons archief.

Onze langstlevende medestichter Antoon Vandromme kon helaas niet aanwezig zijn op de uitreiking van de cultuurtrofee. Daarom bracht een delegatie van ons bestuur een bezoekje aan het Ingelmunsterse rustoord. Bertrand Nolf had voor die gelegenheid een mooie kwartierstaat opgemaakt van Antoon. Antoon en zijn familie vergastte ons op een uitstekende koffietafel.

En diezelfde Bertrand had nog een kwartierstaat liggen. Ooit beloofde hij aan cultuurtrofee-winnaar Herman De Backer dat die ook zijn kwartierstaat zou krijgen. Op erfgoeddag werd deze dan ook overhandigd aan Herman.