Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

Nieuw Ten Mandere-nummer

 

 


 

De Ten Mandere-redactie is al volop bezig met de opmaak van het volgende nummer van ons tijdschrift.
Nummer 168 – het tweede nummer van deze jaargang – biedt opnieuw interessante artikels, voor elk wat wils.
Stadsgids Geert Declerck verdiepte zich in de geschiedenis van de Izegemse tram. Bij dit artikel wordt er nog een extraatje toegevoegd. Onze lezers zullen daarover in ons nummer meer vernemen.
Wilfried Dutillieux gaat al jaren op stap. Hij doet dit meestal in clubverband met de Izegemse Wandelclub. Omdat die club 50 jaar jong is, wou hij die geschiedenis neerpennen.
Een andere stadsgids, Koenraad Vandommele, kreeg een akte in zijn handen, waarin zijn rechtstreekse familie bij betrokken was. Het gaat over het huis van Carel Vandommele, een Izegemse koopman op de Melkmarkt.
Wie herinnert zich nog de Tinnenpotschool? Ann Galle – nóg een stadsgids! – beschreef de historie van deze gemengde lagere school in Emelgem.
We eindigen ons nummer met iets uniek. De Izegemse schoenfabrikanten lieten via de firma Strobbe heel wat stempels maken, die men gebruikte om hun merknaam in de schoenen aan te brengen. Luc Strobbe bezorgde ons een inventaris.

Het wordt ongetwijfeld opnieuw een boeiend nummer. Wie belangstelling heeft voor dit nummer, kan dit voor 17 euro bekomen. Dit is de abonnementsprijs voor de jaargang 2017. We bezorgen u daarbij nog het eerste nummer dat eerder verscheen. Het laatste nummer verschijnt eind december 2017.  U stort daarvoor het bedrag op ons rekeningnummer met de duidelijke vermelding jaargang 2017.
Alle info via jose.naert@tenmandere.be.