Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

Ten Mandere-nieuws

 

 

Tijdens de voorbije vakantie was ons archief niet toegankelijk. We starten dus terug vanaf 2 september. Misschien voor u ook eens de gelegenheid om langs te komen? Zeker indien u op zoek bent naar stamboomgegevens over uw familie. Of indien u meer wenst te vernemen over de Izegemse geschiedenis. We bewaren bv. meer dan 100 jaargangen kranten.

De trekpaarden Freddy Seynaeve en Jacques Viaene zijn al volop bezig met het voorbereiden van onze jaarlijkse tentoonstelling ‘Het gebeurde 50 jaar geleden in Izegem’. Dit keer komt het jaar 1967 aan de beurt. Nationale herinnering bij uitstek is zeker de brand in de Brusselse Innovation. Maar weet u nog wat er in Izegem zelf gebeurde in dit jaar? Daarom: zorg dat je een gaatje vindt in je agenda om tussen 15 december en 15 januari onze tentoonstelling in de bibliotheek te bezoeken.
Maar misschien heeft u nog foto’s van dat jaar die we kunnen gebruiken? Dan mag je altijd contact opnemen met jacques.viaene@tenmandere.be. Wij scannen deze foto’s in en bezorgen ze natuurlijk terug.

Een achttal vrijwilligers van ons bestuur hielden er aan om ook tijdens de vakantie het stadsarchief verder in orde te brengen. Er werden heel wat documenten in zuurvrij papier verpakt en de inventaris werd nauwkeurig opgemaakt. Deze inventaris beslaat al ruim 6000 items. Daardoor zal het opzoekwerk in de toekomst veel vergemakkelijken. Verder werden er al ruim 8000 foto’s geïnventariseerd. Deze collectie zijn foto’s van Izegemse gebeurtenissen tussen 1980 en 2000.

En dan zijn we ook al volop aan het plannen voor 2018. We voorzien een herdenking rond de Izegemse componist Daniël Clement. Dit in samenwerking met andere verenigingen. U hoort er zeker en vast nog van.