Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

Nieuw Ten Mandere-nummer.

 

 

 


Eerstdaag verschijnt het 168ste nummer van ons tijdschrift.
Het biedt opnieuw voor elk wat wils.
Stadsgids Geert Declerck verdiepte zich in de geschiedenis van de Izegemse tram. Bij dit artikel wordt er nog een extraatje toegevoegd. Onze lezers zullen daarover in ons nummer meer vernemen.
Wilfried Dutillieux gaat al jaren op stap. Hij doet dit meestal in clubverband met de Izegemse Wandelclub. Omdat deze club 50 jaar jong is, wou hij die geschiedenis neerpennen.
Een andere stadsgids, Koenraad Vandommele, kreeg een akte in zijn handen, waar zijn rechtstreekse familie bij betrokken was. Het gaat over het huis van Carel Vandommele, een Izegemse koopman op de Melkmarkt.
Wie herinnert zich nog de Tinnenpotschool? Ann Galle  – nóg een stadsgids! – beschreef de historie van deze gemengde lagere school in Emelgem.
De voorlaatste bijdrage is iets uniek. De Izegemse schoenfabrikanten lieten via de firma Strobbe heel wat stempels maken, die men gebruikte om hun merknaam in de schoenen aan te brengen. Luc Strobbe bezorgde ons een inventaris.
Tenslotte haalden we de legende van de Rode Poort van onder het stof. Jozef Geldhof publiceerde ooit dit verhaal, maar heel wat Izegemnaren zullen het vast en zeker leuk vinden dat wij dit verhaal eens opnemen in ons nummer.

Het is ongetwijfeld opnieuw een boeiend nummer. Wie belangstelling heeft voor dit nummer, kan dit voor 17 euro bekomen en krijgt daarbij ook het eerste nummer van 2017. Eind 2017 verschijnt dan ons derde nummer.
U stort daarvoor het bedrag op ons rekeningnummer met de duidelijke vermelding jaargang 2017.
Alle info via jose.naert@tenmandere.be.