Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

Ten Mandere nieuws

 

 


 

 

Op zaterdag 26 mei konden onze leden deelnemen aan de verkiezingen voor een gedeeltelijke vernieuwing van het Ten Mandere-bestuur. Slechts een 35 abonnees kwamen opdagen. Er waren twee mandaten vrij en drie leden stelden zich kandidaat. Vijf huidige bestuursleden vernieuwden en bevestigden hun kandidatuur.
Uiteindelijk werden er twee nieuwe bestuursleden aangeduid: Geert Vermeulen en Trui Vandecandelaere. Geert is actief als gids in de Izegemse gidsenkring. Trui verdiende reeds haar sporen in de Vriendenkring van de Izegemse Musea (VIM) en is vrijwilligster in de Eperon d’Or.
Van harte welkom aan beide nieuwe bestuursleden.
In een extra bestuursvergadering op woensdag 30 mei werd er, binnen het bestuur, een nieuwe voorzitter gekozen. De vorige voorzitter, Jean-Marie Lermyte, wenste zijn mandaat niet meer te verlengen en was ook geen kandidaat bestuurslid meer. Het bestuur koos eenparig de 31-jarige Brecht Dutillieux als nieuwe voorzitter. Hij heeft al heel wat bijdragen in ons tijdschrift gepubliceerd en met hem hebben we zeker en vast een goede keuze gemaakt. Van harte proficiat.