Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

Op de boekenplank: De graven van Emelgem en De graven van Kachtem

 


 

Recent verschenen bij Familiekunde Tielt in de reeks De graven van… twee werken die voor Izegemnaren interessant zijn.
Met het bestuderen van de graven op de begraafplaatsen in Emelgem en Kachtem wordt aandacht besteed aan uitzonderlijk mooie graven.
Auteur Paul Callens neemt ons op sleeptouw doorheen beide begraafplaatsen. Voor Kachtem is dit natuurlijk de begraafplaats ten zuiden van de kerk. Voor Emelgem gaat zijn aandacht eveneens naar de begraafplaats rond de kerk. De stedelijke begraafplaats in de Reperstraat komt misschien ooit nog aan bod.
In tijden waarin men maar al te graag mooie grafzerken verwijdert, is het interessant om een quasi volledige inventaris te bezitten van deze groene plekken in onze stad.
Rij per rij noteerde de auteur welke graven er te zien zijn. Niet alle graven werden gefotografeerd, maar alle gegevens, tot zelfs gedenksteentjes en symbolen werden vermeld.
Achteraan in ieder boek werd er een index opgenomen. De indexering in het Emelgems werk is in orde, maar dit kunnen we helaas niet zeggen van het werk over de Kachtemse begraafplaats.
Beide werken zijn te koop in het lokaal van Familiekunde Tielt, Beernegemstraat 5 in 8700 Tielt.
U kunt het ook bestellen door storting van 19 euro (begraafplaats Emelgem - 293 blz.) en/of 17 euro (begraafplaats Kachtem – 247 blz.) op rekening BE 75 9731 3326 0351 van FV regio Tielt vzw p/a Luc Neyt, Luxemburglaan 21 8700 Tielt. Per boekdeel komt er 4,50 euro bij voor verzendingskosten
Meer inlichtingen kunt u hier verkrijgen: http://fv-tielt.familiekunde-vlaanderen.be/vragen.php