Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

 

Nieuw nummer in voorbereiding:

oorlogsnummer

 

 

 


Eind december verschijnt er opnieuw een Ten Mandere-nummer. 2018 is het laatste jaar waarin we de gruwelijke oorlog 14-18 herdenken. Met dit nummer willen we daar – voor de laatste keer – bij aansluiten.
Geert Vermeersch heeft voor ons de bevrijding van Izegem en haar deelgemeenten bestudeerd en zal die in zijn bijdrage minutieus aan de lezer doorgeven.
Izegemnaar Cyriel Tieghem was een spion en werd dan ook opgepakt. Zijn verhaal van hoe hij terug in Izegem belandde was niet zo rooskleurig. In deze bijdrage, gebaseerd op een boekje, opgemaakt door zijn zoon, komt u alles te weten.
Verder komen er nog enkele kortere bijdragen in dit nummer.
Wie nog geen lid is van Ten Mandere kan deze publicatie en de twee andere nummers van de lopende jaargang bekomen, door het passende bedrag over te schrijven
U stort daarvoor 17 euro (gewoon lid) of 22 euro (erelid) op het rekeningnummer van Ten Mandere BE 44 4724 3538 1145 p.a. José Naert, Blekerijstraat 60 8870 Izegem, met vermelding van abonnement Ten Mandere 2018. Na ontvangst krijgt u de reeds verschenen nummers thuis bezorgd.