Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

Op de boekenplank: Zusters

 

 

In november presenteerden journalist Valentijn Dumoulein en fotograaf Lodewijk De Backer een boek over vrouwelijke kloosterlingen in onze regio. Ze beperkten zich tot de TERF-gemeenten. Voor stad Izegem komen de zusters van Liefde (van het ziekenhuis) aan bod.
Omdat ze stilaan verdwijnen in het straatbeeld, wilden beide auteurs getuigenissen in woord en beeld vastleggen. ‘Veel mensen zijn vergeten dat zusters aan de basis liggen van heel wat initiatieven in onze maatschappij’, benadrukt Valentijn. Daarom werd er in het boek geopteerd om de nadruk te leggen op het leven van deze zusters. Hoe voelden zij hun roeping? Hoe gingen de eerste stappen in het klooster? Wat ondervonden zij van die manier van samenleven? Enz..
Telkens is er ook een stukje geschiedenis van hun klooster vermeld.
Lodewijk De Backer kon de meeste zusters overtuigen om te poseren voor de camera. Maar ook heel wat spontane poses werden erin opgenomen.
Het boek ‘Zusters’ telt 128 blz en kost 24 euro. U kunt het bestellen via bestelzusters@telenet.be of 0472/51 46 71. U kunt ook het bedrag overschrijven op rekeningnummer BE 28 0631 7850 7620 met vermelding van naam, adres en telefoonnummer.
Bij de voorstelling van het boek was er ook een reizende tentoonstelling te zien tot het einde van 2018 in de Sint-Jozefskliniek te Izegem.