Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

Ten Mandere nieuws

 

 

 

 

Eerste Ten Mandere nummer
Onze leden kregen afgelopen dagen een gloednieuw nummer van ons tijdschrift in de bus.
Het nummer is volledig gewijd aan de bloeiende turnvereniging Gym Izegem.
100 jaar terug werd er bescheiden gestart, maar ondertussen fusioneerden twee clubs, de Rode Ster en de Salto’s tot Gym Izegem.
In het 136 blz tellend nummer wordt er uitvoeriger ingegaan op deze geschiedenis.
Aan de hand van welgeteld 100 items komen diverse aspecten van deze sport aan bod.
Tony Van de Velde en Frank Duhamel van Gym Izegem stelden het nummer samen en dit werd op 21 februari voorgesteld in zaal Iso. Er was tijdens het daaropvolgend weekend ook een tentoonstelling.

Tweede Ten Mandere-nummer
Ondertussen is de redactie van Ten Mandere volop bezig aan een volgend nummer. Daarin wordt er aandacht besteed aan de cultuurwinnaar 2018 Bart Cafmeyer. Traditiegetrouw krijgt de winnaar een kwartierstaat van Ten Mandere aangeboden. Daarnaast is er natuurlijk ook de jaarlijkse reeks ‘actueeltjes’ waarin teruggeblikt wordt op het afgelopen jaar.
Jean-Marie Lermyte blikte terug op de voorbije gemeenteraadsverkiezingen en het nummer wordt afgesloten met ons kringleven.

Wie nog geen lid is van Ten Mandere kan deze publicatie en de twee andere nummers van de lopende jaargang bekomen, door het passende bedrag over te schrijven 
U stort daarvoor 17 euro (gewoon lid) of 22 euro (erelid) op het rekeningnummer van Ten Mandere BE 44 4724 3538 1145 p.a. José Naert, Blekerijstraat 60 8870 Izegem, met vermelding van abonnement Ten Mandere 2019. Na ontvangst krijgt u de reeds verschenen nummers thuis bezorgd.

Het boek ‘Geschiedenis van Emelgem’
Het boek ‘Geschiedenis van Emelgem’ is volledig uitverkocht. 500 stuks gingen in drie maanden tijd de deur uit.
Nu is het uitkijken naar de ‘Geschiedenis van Kachtem’. Dit boek wordt, als alles volgens plan verloopt, uitgegeven in het najaar door onze kring.

Ten Mandere-nummers digitaal
Regelmatig krijgen we de vraag naar oude nummers. Onze voorraad daarvan werd onlangs sterk gereduceerd. Een vrijwilliger binnen het Ten Mandere-bestuur heeft echter de opdracht aanvaard om alle nummers te digitaliseren. Bij wijze van voorbeeld vindt u hier het allereerste nummer.
Bedoeling is om tegen juli 2019 een eerste reeks nummers online te plaatsen.