Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

Ten Mandere-bestuurslid Lieve Vandenbussche aan het woord over… schoenen natuurlijk!

 

 

 


Wie schoenen zegt in Izegem denkt ongetwijfeld aan Lieve Vandenbussche. Sinds haar deelname aan de eerste gidsencursus in Izegem in 1985, leeft ze van haar passie voor schoenen.
Op maandag 26 juli mocht ze haar verhaal vertellen aan Kobe Ilsen op radio 1 in het middagprogramma ‘weetikveel’. U kunt het hier herbeluisteren en -bekijken. https://radio1.be/schoenen-0
Met haar aangeboren verteltalent boeide ze de luisteraar een uur lang over de Izegemse schoen.
De plaatselijke Weekbode bracht in haar krant van 5 september het verhaal van Lieve en hoe ze lid werd van het Italiaanse genootschap van de heiligen Crispino en Crispiano of ‘Consorzio Nationale Santi Crispino e Crispiano’ uit Vigevano in Noord-Italië.
Die prijs mocht ze op 27-28 oktober 2007 afhalen in Italië.
Lieve is nog bijna elke dag actief in Eperon d’Or. Ze houdt er nog steeds de collecties bij en blijft zoeken om die aan te vullen. De laatste tijd houdt ze zich sterk bezig met het vervolledigen van een inventaris van Izegemse schoenfabrieken.
Maar ook voor Ten Mandere heeft ze tijd. We konden al regelmatig van haar pennenvruchten genieten en in het volgende nummer trekt ze met ons doorheen de Gentsestraat.