Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

Ten Mandere nieuws

 

   

 

Geschiedenis van Kachtem: de laatste exemplaren!

Het boek ‘Geschiedenis van Kachtem’ verkoopt als zoete broodjes. Er zijn nog een 10-tal exemplaren te koop en daarmee is het boek aardig op weg om net zoals de andere twee boeken (Geschiedenis van Izegem en Geschiedenis van Emelgem) binnenkort uitverkocht te zijn. Nog een exemplaar gewenst? Neem contact op met onze penningmeester of met Jacques Viaene.

Nieuw Ten Mandere nummer in de maak.

De redactie heeft de laatste hand gelegd aan het eerstvolgende Ten Mandere-nummer. Ons bestuurslid Robrecht is volop bezig om de lay-out terug tot in de puntjes te verzorgen.
Een greep uit de inhoud:
Bertrand Nolf, winnaar cultuurtrofee 2019
Eduard De Ryckere, borstelfabrikant
Collegeleraar E.H. Matthijs tijdens de Eerste Wereldoorlog
Zusters van Liefde in Izegem
Kringleven
Actueeltjes 2019
….

Wie nog geen lid is van Ten Mandere kan deze publicatie en de twee andere nummers van de lopende jaargang bekomen, door het passende bedrag over te schrijven.
U stort daarvoor 17 euro (gewoon lid) of 22 euro (erelid) op het rekeningnummer van Ten Mandere BE 44 4724 3538 1145 p.a. José Naert, Blekerijstraat 60 8870 Izegem, met vermelding van abonnement Ten Mandere 2020.

Vragen aan Ten Mandere?

Regelmatig krijgen we een vraag – meestal via mail – van mensen die op zoek zijn naar hun voorouders, geschiedenis van hun woning, of op zoek naar oude foto’s, enz….
We helpen jullie natuurlijk graag en de ene vraag beantwoorden is gemakkelijker dan de andere natuurlijk.
Maar waarom zou je zelf geen bezoekje brengen aan ons documentatiecentrum. Je vindt ons op de vierde verdieping van het Izegemse stadhuis en dit op de eerste, tweede en derde zaterdag van de maand in de voormiddag tussen 9 en 11.30 u. Je bent van harte welkom en… breng alvast een fototoestel of een USB-stick mee. Je weet maar nooit!!