Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

Ten Mandere nieuws

 

 

 

 

 

Corona en ons lokaal
Sinds het uitbreken van de corona-pandemie moesten ook wij ons documentatiecentrum sluiten voor het publiek. Nu volgt de grote vakantie en dan is het stadhuis op zaterdag gesloten van 11 juli tot en met 15 augustus. Dit betekent dat het wellicht september wordt wanneer we opnieuw bezoek kunnen ontvangen in ons lokaal. Daarbij zullen wellicht nog afspraken gemaakt moeten worden n.a.v. de corona. We denken er bv. aan om te werken met een beperkt aantal aanwezigen via inschrijving.
Verder ligt onze vrijwilligerswerking grotendeels stil. De ingescande foto’s werden ondertussen opgekleefd en men is volop bezig met die te beschrijven in onze databank.
Er wachten ondertussen al heel wat bidprentjes en rouwbrieven om te klasseren.

Onderzoekers die toch inlichtingen wensen kunnen steeds mailen naar jacques.viaene@tenmandere.be. In de mate van het mogelijke wordt u dan geholpen.

Nieuw bestuurslid
Het Ten Mandere-bestuur werd onlangs versterkt. Onze voorzitter vond Lieselotte Lapere bereid om deel uit te maken van het bestuur. Lieselotte is historicus van opleiding en momenteel werkt ze op het kabinet van minister Nathalie Muylle. Ze was al meteen bereid om mee te helpen in het doornemen van de bijdragen die binnenkort verschijnen in het volgende nummer.

Erfgoedcafé
In najaar zult u uitgenodigd worden om te komen luisteren naar het erfgoedcafé, ingericht door de Vrienden van de Izegemse Musea, Eperon d’Or en heemkring Ten Mandere.
De figuur die belicht zal worden is burgemeester Valère Vanden Bogaerde. Verder zult u ook op de hoogte gebracht worden van het project rond de restauratie van de stoommachine in de voormalige elektriciteitscentrale.

Tentoonstelling 50 jaar geleden… Izegem in 1970
Onze werkgroep, bestaande uit Freddy Seynaeve, Geert Vermeulen en Jacques Viaene, is ondertussen volop bezig met het uitwerken van de volgende eindejaarstentoonstelling.
Dit keer komt het jaar 1970 aan bod. Naast het internationale en nationale nieuws, wordt natuurlijk het accent op het plaatselijke nieuws gelegd.
Het was o.a. het jubileumjaar van de Culturele Raad en van Ten Mandere, Patrick Sercu viel weer in de prijzen, een brand in de firma Vandemoortele en stad Izegem zette de ‘bloemetjes buiten’…
We kijken er al naar uit.