Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

Nieuw Ten Mandere-nummer

 

 

 

De redactieploeg o.l.v. Robrecht Vanhaezebrouck legt de laatste hand aan het volgende nummer.
In dit nummer wordt door bestuurslid Lieve Vandenbussche gefocust op de drukkerij en winkel van de familie Nonkel. Ze begint haar verhaal met de start van de winkel op de Korenmarkt.
Voorzitter Brecht Dutillieux heeft het over de talloze epidemieën die onze streek teisterden. Ook de huidige pandemie komt aan bod. In een andere bijdrage leidt hij ons doorheen de geschiedenis met ‘spijs en drank’.
Freddy Seynaeve en Geert Bourgeois hebben het over de figuur van Cyriel Moeyaert. Deze priester was korte tijd actief als lesgever in het Sint-Jozefscollege en werd onlangs 100 jaar.
Ten Mandere-lid Marc Geldof kroop in zijn familiearchief en belicht de figuur van Petrus (Pé) Vuylsteke. Met recht en reden kun je hem de eerste socialist van Izegem noemen.
Tenslotte brengen wij de nieuwe bestuursleden in de kijker.


Wie nog geen lid is van Ten Mandere kan deze publicatie en de twee andere nummers van de lopende jaargang bekomen, door het passende bedrag over te schrijven.
U stort daarvoor 17 euro (gewoon lid) of 22 euro (erelid) op het rekeningnummer van Ten Mandere BE 44 4724 3538 1145 p.a. José Naert, Blekerijstraat 60 8870 Izegem, met vermelding van abonnement Ten Mandere 2020.
U ontvangt dan de reeds verschenen nummers.