Heemkundige Kring

Ten Mandere Izegem

Ten Mandere - digitaal

startpagina
bestuur
nieuws
activiteiten
lidgeld
tijdschrift
geschiedenis
archief
bibliotheek
te koop
Izegemse bibliografie
Izegemse soldaten uit W.O. I

links
nieuwsbrieven

 

ten mandere blogt

 

Nieuw boek op de boekenplank
Van zorgende zusters tot Sint-Jozefkliniek Izegem

 

 

 

 

 

In december verschijnt van de hand van historicus Brecht Dutillieux een nieuw boek waarin hij de lezer meeneemt doorheen het verleden van de Izegemse Sint-Jozefskliniek.
Daarmee is de auteur, tevens voorzitter van onze heemkring, niet aan zijn proefstuk toe. Eerder publiceerde hij in 2018 de ‘Geschiedenis van Emelgem’, waarmee hij een hiaat in de algemene geschiedenis van Izegem opvulde. Dit werk was in een recordtempo uitverkocht.
In zijn nieuwste boek besteedt de auteur eerst aandacht aan de geneeskunde en zorg doorheen de eeuwen, om nadien de focus te leggen op de Izegemse situatie. In een derde hoofdstuk heeft hij het over de Zusters van Liefde. Alles begon met Regina Vandaele die in 1817 een ziekendienst begon in haar woning in de Roeselaarsestraat. Pas in 1924 kwam dan het eigenlijke ziekenhuisgebouw, de Sint-Jozefskliniek.
De auteur brengt de geschiedenis tot en met 2021, wanneer de kliniek een planningsvergunning krijgt voor de oprichting van een NMR-toestel.
We zijn ervan overtuigd dat dit boek zijn weg zal vinden naar een breed publiek.

praktische info
Het boek telt 120 pagina’s en is voorzien van tal van foto’s.
Het boek koest 19 euro en u kunt het bij één van onze bestuursleden bestellen
Wie het boek thuis geleverd wilt, betaalt € 9 extra verzendkosten.
Uw inschrijving is pas definitief na het overschrijven van € 19 (+ ev. € 9 verzending) op rekeningnummer BE 44 4724 3538 1145 van Ten Mandere Izegem. Na betaling ontvangt u een bevestiging en wordt er meegedeeld wanneer u het boek kunt afhalen.